Met gemengde gevoelens kijk ik naar het beeldscherm van mijn laptop. Er staan foto’s op mijn scherm. Superleuke, kleine ‘koop mij’ hondenpuppies kijken me aan. Met van die blauwe baby-ogen. In alle kleuren van de regenboog trekken de kleintjes aan me voorbij. De oooh’s en aaah’s zijn maar moeilijk in te houden.


Toch slik ik een paar keer. Het verlies van onze lieve dog Jazz is nog vers. Heel vers. En toch kijk ik alweer naar een puppy. Niet om onze Jazz te vergeten. Wel nee! Maar wel om zo snel mogelijk de open plek te vullen. Zodat er ook weer tranen van plezier kunnen rollen in plaats van alleen maar tranen van verdriet.


En de nieuwe hond hoeft zeker niet de plek van zijn voorganger op te vullen. Dat zijn nogal grote sporen om te vullen. Letterlijk en figuurlijk. Nee, we zullen juist blij zijn met een hele nieuwe, andere persoonlijkheid. Voor gloedjenieuwe herinneringen en gezamenlijke ervaringen. Zodat we met en van elkaar kunnen genieten. En samen met onze andere honden Nyani en Pebbles.


En dus slik ik nog maar eens en zoek verder. Op zoek naar een nieuwe vriend voor het leven. In elk geval voor een nieuw hondenleven. Ik ben er klaar voor. Zeker zullen er nog altijd tranen vloeien, maar ik ga ervan uit dat ze steeds meer van (nieuw, pasgeboren) geluk zullen zijn.


Ruim 2 weken laten breng ik Moyo naar huis. Een Duitse doggenpup van bijna acht weken jong. Hij verovert onze harten op dag 1. Ik weet zeker dat Jazz ook zijn lieve babyogen niet had kunnen weerstaan.


Natascha Snelder | ZaZoe Xperience | www.zazoetravel.com

 

 
Copyrights ZaZoe Xperience South Africa.