Elektriciteit
Het voltage is in Zuid-Afrika 220 volt. Om Nederlandse apparatuur op het electrikiteitsnetwerk aan te sluiten heb je een verloopstekker c.q.adapter nodig. De stekkers hebben in Zuid-Afrika namelijk drie polen! De meeste 'wereldstekkers' die je in Nederland kunt kopen, zijn niet geschikt voor Zuid-Afrika. Je kunt deze adapters echter overal in Zuid-Afrika bij supermarkten en veel andere winkels aanschaffen. Bij ZaZoe liggen deze adapters standaard in elke kamer. 

T
elefonie
Toegangscodes:
Bellen vanuit Nederland naar Zuid-Afrika: +27 ....
Bellen vanuit Zuid-Afrika naar Nederland: +31 ....

Vaste telefonie
De vaste telefonie is prima vanuit en naar Zuid-Afrika en maakt gebruik van bovenlandse lijnen. Alleen diefstal van koperleidingen is helaas aan de orde van de dag. Veel gebieden hebben daarom al tijden geen vaste verbindingen meer. Mobiel bereik is beter. 

Mobiele telefonie
Mobiel bellen is inZuid-Afrika goed georganiseerd. Arm of rijk, een mobieltje heeft iedereen wel. In afgelegen gebieden en natuurparken kan de dekking wel minder worden. Vaak is er dan rondom lodges en kampementen wel weer bereik aangezien men daar speciaal voor de gasten steunzenders plaatst. Bij ZaZoe is er in ieder geval mobiel bereik bij de lodge. Op de luchthavens in Zuid-Afrika kun je lokale sim-kaarten kopen om goedkoper binnenlands te bellen. 

Controleer of je mobiele telefoon geschikt is voor het netwerk in Zuid-Afrika. Je kunt dit bij je telefonie-provider navragen of opzoeken in de handleiding.
 
WIFI
Wifi verbinding is in Afrika lang niet zo vanzelfsprekend als in Europa. En ook zeker niet overal beschikbaar, of niet gratis, of niet werkend. Bij ZaZoe en tijdens onze rondreizen zullen we zoveel mogelijk hierover adviseren.  

 

 

 
Copyrights ZaZoe Xperience South Africa.