Klimaat
Zuid-Afrika is een zeer groot land met een oppervlakte van ongeveer 1,12 miljoen vierkante kilometer, waarop 55 miljoen inwoners leven. Het land kent vele verschillende klimaten. De kuststreek wordt gekenmerkt door zeeinvloeden. Landinwaarts heerst er over het algemeen een aangenaam en subtropisch klimaat.  

De provincie Limpopo (voorheen 'Noordelijke Provincie' en daarvoor 'Oud Transvaal') staat bekend om zijn warme zomers en droge, milde winters. De provincie krijgt het gehele jaar veel zonneschijn. In de zomer kunnen de temperaturen in het 'laagveld' oplopen tot ruim in de 40 graden Celsius. In het Kruger Park (richting 'hoogveld') is het in de zomer maximaal 30 graden.

De winters in Limpopo zijn mild met dagtemperaturen tot zo'n 18 - 20 graden. 's Nachts daalt het kwik tot 0 - 5 graden. Een warme trui, fleece jack en lange broek zijn dan zeker geen overbodige luxe. Als het al regent, zijn het vaak wat kortere, heftige buien aan het einde van de dag of ' s nachts. In Limpopo valt de meeste regen in de zomer (november-maart). Het klaart vervolgens vaak snel weer op en even later is de regen weer vergeten.

De seizoenen zijn exact tegenovergesteld tot die in Europa! Kerstmis valt in Zuid-Afrika dus in de zomer en juni, juli en augustus zijn typische wintermaanden!

Talen

Zuid-Afrika kent 11 officiële talen! Men spreekt er onder meer Afrikaans, wat redelijk op Nederlands lijkt. Daarnaast is Engels een officiële taal en verder zijn er nog negen officiële 'bantoe' talen. Het isiXhosa en isiZulu zijn daarvan de bekendste. Deze zijn voor Nederlanders wel iets moeilijker te leren! De diversiteit aan talen verraadt tevens de verscheidenheid aan culturen. Ook een aspect dat Zuid-Afrika kenmerkt en bijzonder maakt. Men noemt het niet voor niets de 'regenboognatie'!

Tijd

Tijdens de Europese zomertijd is er geen tijdsverschil. Tijdens de Europese wintertijd is het in Zuid-Afrika 1 uur later. Mede hierdoor is Zuid-Afrika een ideale verre bestemming voor overwinteraars en reizigers die normaliter last hebben van jetlag. De vlucht naar Zuid-Afrika is wel lang, maar na een goede nachtrust, herstelt je lichaam vrij snel. 

 

 

 
Copyrights ZaZoe Xperience South Africa.