Reisdocumenten

Voor een verblijf van minder dan drie maanden in Zuid-Afrika heb je geen apart visum nodig. Wel heb je een geldig Nederlands paspoort nodig, dat nog minstens 30 dagen geldig is na terugkomst uit Zuid-Afrika. Bij aankomst op de luchthaven in Zuid-Afrika krijg je een gratis stempel in je paspoort. Dat is je toeristenvisum. Voor de benodigde reisdocumenten bij een verblijf langer dan drie maanden of voor andere redenen dan vakantie/toerisme dien je contact op te nemen met de ambassade van Zuid-Afrika aan de Wassenaarseweg in Den Haag.

 

Let op: Zuid-Afrika heeft de visumregels voor kinderen onder de 18 jaar aangescherpt. Je hebt daarvoor in elk geval een uittreksel uit het geboorteregister nodig. Daarnaast nog meer papierwerk, afhankelijk van het feit of de kinderen met/zonder beide biologische ouders reizen. Klik hier voor meer informatie. 
Let op: ook als je naar Botswana gaat moet je paspoort nog minstens 3 maanden geldig zijn na terugkeer in Nederland! Ook voor dit land hoef je niet vooraf een visum te regelen. En ook hier is het toeristenvisum gratis (stempel).  

Gezond op reis
Raadpleeg ruimschoots voor vertrek vanuit Europa de GGD, Travel Clinic, reisdokter, vaccinatiepolitie, huisarts of apotheker om zo te weten te komen wat voor dat moment de vereisten zijn voor een verblijf in Zuid-Afrika. De deskundigen aldaar beschikken over de meest recente informatie en kunnen je exact vertellen welke inentingen en dergelijke gewenst zijn.

In principe bevindt de lodge van ZaZoe zich in malariavrij gebied. Het Kruger park, Botswana en andere gebieden zijn, afhankelijk van de tijd van het jaar, wél malariagebied. Maar nogmaals: de hierboven genoemde professionals bij jou in de buurt kunnen je hierover adviseren! Laat dit niet op het laatste moment aankomen! Zorg dat je altijd goed voorbereidt aan een reis begint. Controleer ook of je ziektekostenverzekeraar deze kosten vergoedt. Dit scheelt wellicht in het reisbudget!

Het is daarnaast altijd handig om in de koffer te hebben:

  • anti-muggenmelk met hoog DEET-percentage
  • t-shirts met lange mouw en lange broeken (voor 's avonds) en in gedekte kleuren
  • zonnebrandcreme met hoge beschermingsfactor
  • hoed/pet/buff
  • zonnebril
  • diarreeremmers, ibuprofen en aspirine

Denk eraan eventuele medicijnen (deels) in je handbagage te vervoeren.

 

 

 
Copyrights ZaZoe Xperience South Africa.