Valuta
Zuid-Afrika kent als munteenheid de Zuid-Afrikaanse Rand. Deze zijn bij de meeste GWK's en banken in Nederland te verkrijgen. Het is handig een kleine hoeveelheid randen bij je te hebben bij aankomst in het land. Dat voorkomt dat je direct moet gaan pinnen op de luchthaven of in een drukke stad. Vraag bij aanschaf van de randen in Nederland ook uitdrukkelijk om kleine coupures. De koes van de rand ten opzichte van de euro wisselt dagelijks. 

Bankzaken
Zuid-Afrika is qua bankservice zeer modern. Er zijn veel geldautomaten die men ATM of in het Afrikaans 'kitsbank' noemt. Let op: het '' Cirrus-teken', moet zowel op je bankpas als op de geldautomaat staan! Met de meeste Nederlandse bankpassen kun je hier in winkels/hotels/restaurants prima pinnen en ook geld uit de automaat (ATM) halen is meestal geen probleem. Bij creditcardbetalingen wordt regelmatig de pincode van de card gevraagd - naast de handtekening.

Wees in de grotere steden 'gezond achterdochtig': ga niet in je ééntje geld pinnen, pin niet s'avonds laat en laat je niet afleiden of 'helpen' door vreemden!

 

 

 
Copyrights ZaZoe Xperience South Africa.