Vliegtickets / vluchten vanuit Nederland / Europa naar Zuid-Afrika
De KLM vliegt zeer regelmatig en vaak rechtstreeks op Kaapstad en Johannesburg. Voor een vakantie bij ZaZoe Xperience is Johannesburg de beste aanvliegbestemming.

Ook British Airways, Lufthansa en Air France vliegen op Zuid-Afrika. Als je met hen vliegt, heb je over het algemeen 1 overstap, namelijk op de 'thuisluchthaven' van de desbetreffende maatschappij. Ook South African Airways vliegt op Johannesburg en maakt daarbij tevens gebruik van 1 tussenstop op een Europese luchthaven.

De meeste vluchten zijn nachtvluchten waardoor je 's ochtends in Zuid-Afrika arriveert. Je hebt dan nog de hele dag voor je. Tijd genoeg om bijvoorbeeld een huurauto (in goed Afrikaans een 'motor') op te halen en aan je (rond)reis te beginnen, om Johannesburg te verkennen of met de door ons geregelde transfer naar ZaZoe te reizen.

Voor vliegtickets verwijzen wij je graag door naar reisorganisatie Snow Leopard Adventures in Den Haag die deze zaken eenvoudig voor je regelt.

Autohuur
Alle grotere, bekende autoverhuurbedrijven hebben een vertegenwoordiging in Zuid-Afrika. Denk aan Hertz, Avis, Budget, Europcar etc. De prijzen variëren nogal dus het loont de moeite je goed te oriënteren voordat je beslist. Ook is het zeker de moeite waard te informeren naar een speciale fly&drive, waarbij vliegticket en huurauto gecombineerd zijn. Soms zelfs met nog 1 of 2 overnachtingen in de omgeving van je aanvliegluchthaven zodat je bij aankomst kunt acclimatiseren voordat je per huurauto aan de grote reis begint.

Het wegennet in Zuid-Afrika is over het algemeen goed. Er ligt veel asfalt en ook de onverharde wegen zijn - met name in het droge seizoen - zeer goed berijdbaar. Indien bepaalde wegen alleen maar geschikt zijn voor 4-wiel aangedreven auto's dan wordt dat meestal goed aangegeven.

Reizigers die een auto willen huren en daarmee ook naar Swaziland, Lesotho, Botswana, Namibië en/of Mozambique willen rijden, doen er verstandig aan zich goed voor te bereiden op wegcondities e.d. In deze landen zijn bepaalde wegen gedurende bepaalde seizoenen alleen maar per 4x4 bereikbaar. De verhuurder zal dit waarschijnlijk ook melden bij het ophalen van de huurauto. Veelal geldt een extra toeslag als de huurauto naar het buitenland gaat. Veel autoverhuurbedrijven leveren tevens een mobiele telefoon en/of navigatiesysteem bij de huurauto.

 

 

 

 
Copyrights ZaZoe Xperience South Africa.